В Естонії пропонують визнати Московський патріархат терористичною організацією

В Естонії пропонують визнати Московський патріархат терористичною організацією

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс заявив про намір запропонувати парламенту визнати Московський патріархат терористичною організацією, щоб заборонити його діяльність в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Postimees.

За словами Ляенеметса, ґрунтуючись на експертизі МВС та оцінці Поліції безпеки, у нього не залишається іншого вибору, окрім як вжити заходів для розриву зв'язків між ЕПЦ МП та Московським патріархом.

"З урахуванням наявного контексту, у мене як міністра внутрішніх справ немає іншого вибору, крім як запропонувати Рійгікогу (парламенту Естонії - ред.) оголосити Московський патріархат терористичною організацією, яка підтримує тероризм у своїй діяльності". Міністр внутрішніх справ зможе звернутися до суду та запропонувати припинити діяльність церковної організації, що діє тут. Це не вплине на парафіян, це не означає, що храми буде закрито, але це означає, що зв'язки з Москвою будуть розірвані", - сказав урядовець.

"Ми повинні розуміти, що сьогодні Московський патріархат підпорядковується Володимиру Путіну, який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі", - додав він.

За словами Ляенеметса, Рійгікогу вже оголошував РФ терористичною державою.

Міністр додав, що за два роки перебування на посаді йому довелося чотири рази викликати представників ЕПЦ МП з питань безпеки.

Читайте також: РПЦ намагається сформувати ширшу націоналістичну ідеологію навколо війни в Україні - ISW

Як повідомлялося, віцеканцлер та представники спеціального відділу МВС зустрілися з духовенством Естонської православної церкви Московського патріархату. Темою зустрічі стала заява Всесвітнього російського народного собору, який оголосив війну Росії проти України «священною».

Служба безпеки України 15 грудня оголосила патріарха Російської православної церкви Кирила (Володимира Гундяєва) у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-