Італійські фермери протестують проти підроблених продуктів маркованих «Made in Italy»

Італійські фермери протестують проти підроблених продуктів маркованих «Made in Italy»

Укрінформ
Десять тисяч фермерів зібралися на перевалі Бреннер між Італією та Австрією, щоб висловити свій протест проти імпортних продуктів харчування, що маскуються під італійські.

Про це повідомляє Euractive, передає Укрінформ. 

Акція протесту, очолювана італійською асоціацією фермерів Coldiretti, мала на меті стримати наплив іноземних продуктів харчування, неправильно маркованих як італійські.

Фермери ретельно перевіряли вміст вантажівок, рефрижераторів і цистерн разом з правоохоронцями на предмет перевезення контрафактних італійських продуктів харчування.

"Перевал Бреннер є символом проходження підроблених продуктів "Made in Italy", які заполонили наш ринок, і саме звідси ми відновлюємо нашу боротьбу за прозорість маркування товарів, що є правом європейських громадян", - сказав президент Coldiretti Етторе Прандіні, додавши, що метою акції є захист здоров'я громадян і доходів фермерів, і потрібно зобов'язати виробників вказувати на етикетці справжнє походження харчових продуктів, що продаються на ринку в ЄС

Фермери вимагали посилення контролю, щоб запобігти шахрайству з продуктами, наводячи такі приклади, як іноземна картопля, що продається як італійська, підроблені артишоки з Бріндізі, що насправді походять з Африки, та олія з насіння, яку в римських ресторанах видають за оливкову олію першого холодного віджиму.

Читайте також: Євросоюз продовжить пільговий режим та імпорт з України, але з гарантіями для фермерів

На мітингу також заявили про початок кампанії зі збору підписів щодо припинення неправдивого маркування «Зроблено в Італії» на продуктах, а також про вимогу ухвалити закон, який розширює зобов’язання щодо маркування походження на всі харчові продукти, що продаються в ЄС.

Мета Coldiretti - зібрати мільйон підписів на підтримку цієї пропозиції.

Як повідомляв Укрінформ, італійські фермери влаштували у центрі Риму дві акції протесту, на яких закликали прем’єр-міністра Італії Джорджу Мелоні заблокувати політику Євросоюзу, яку вони вважають шкідливою для своєї галузі.

Фото: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-