У Греції вирують понад 70 лісових пожеж - влада підвищила рівень загрози

У Греції вирують понад 70 лісових пожеж - влада підвищила рівень загрози

Укрінформ
Влада Греції підвищила рівень загрози через лісові пожежі до другого після того, як у суботу надійшли повідомлення про понад 70 лісових пожеж по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Міністерство цивільного захисту повідомило, що Греція в неділю підвищила рівень попередження про пожежі до "високого ризику" після того, як у країні спалахнули десятки пожеж.

У суботу 71 пожежа була зафіксована в сільськогосподарських та лісових регіонах по всій країні впродовж 12 годин, повідомило міністерство.

Більшість пожеж вдалося взяти під контроль, за винятком однієї пожежі в Ласіті на острові Крит, повідомила пожежна служба.

Троє людей зазнали легких травм під час пожежі, повідомили в пожежній службі Греції.

Очікується, що до вівторка в деяких частинах Греції вируватимуть сильні вітри швидкістю до 60 км/год, що «зробить ситуацію надзвичайно небезпечною через імовірність пожеж», повідомило міністерство.

Читайте також: Передвісники кліматичної катастрофи: зміни, що можуть потрясти світ

У регіоні Афін, Кікладських островів та на острові Крит «усі служби цивільного захисту працюватимуть за четвертим рівнем (високий ризик пожеж)», повідомило міністерство.

Греція зафіксувала рекордну середню температуру взимку - 11,8 градуса за Цельсієм.

З початку квітня температура була не по сезону високою, досягнувши 31 градуса за Цельсієм у вівторок у Ханьї на острові Крит.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу на грецькому острові Крит вийшли з-під контролю лісові пожежі, влада наказала евакуювати чотири населених пункти.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-