Здатність вести складні дискусії сформувала основу для відносин із Китаєм - Мінфін США

Здатність вести складні дискусії сформувала основу для відносин із Китаєм - Мінфін США

Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що здатність вести складні дискусії дала змогу за останній рік сформувати більш стабільну основу для двосторонніх відносин між США та Китаєм.

Про це вона сказала під час зустрічі з прем’єр-міністром Китаю Лі Цяном у Пекіні, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Хоча нам потрібно ще багато чого зробити, я вважаю, що за останній рік ми поставили наші двосторонні відносини на більш стабільну основу. Це не означає ігнорування наших розбіжностей або уникнення жорстких розмов, а означає розуміння того, що ми можемо досягти прогресу, лише якщо будемо прямо та відкрито спілкуватися одне з одним», — сказала Єллен.

Під час свого другого за дев’ять місяців візиту до Китаю американський міністр зробила акцент на загрозах для виробників у США та інших країнах від надмірного виробництва Китаєм електромобілів, сонячних панелей та інших продуктів екологічно чистої енергогенерації.

Своєю чергою глава уряду Китаю, якого цитує МЗС КНР, закликав США «утриматися від перетворення економічних і торговельних питань на політичні або питання безпеки» і розглядати проблему виробничих потужностей у Китаї «з орієнтованої на ринок і глобальної перспективи».

Читайте також: Глава Мінфіну США попередила Пекін про наслідки для китайських компаній за допомогу Росії

«Розвиток сектору чистої енергетики Китаю, де занепокоєння надлишковими потужностями відчувається найбільш гостро, зробить важливий внесок у глобальну зелену й низьковуглецеву трансформацію та підтримає глобальний енергетичний перехід», - сказав Лі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів США Джанет Єллен та віцепрем’єр Китаю Хе Ліфен домовилися запустити новий механізм обмінів у питаннях збалансованого економічного зростання у відповідь на значне занепокоєння Штатів надлишком виробничих потужностей у КНР.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-