У Польщі піднімали винищувачі через ракетний обстріл України

У Польщі піднімали винищувачі через ракетний обстріл України

Укрінформ
У Польщі в ніч проти 6 квітня піднімали в повітря винищувачі для гарантування безпеки повітряного простору країни через ракетну атаку Росії в Україні.

Про це повідомляє у соцмережі Х Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Увага, у повітряному просторі Польщі чергують літаки, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, й Оперативне командування постійно моніторить ситуацію”, - йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що через зниження рівня загрози операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

Наголошується, що Оперативне командування постійно моніторить ситуацію на території України і готове до забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Як повідомлялося, впродовж останніх кількох місяців у Польщі неодноразово піднімали в повітря військову авіацію, зокрема дві пари польських та американських винищувачів F-16, які патрулювали повітряний простір у східній частині країни.

29 грудня минулого року, під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України, одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Ракета пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі також піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Читайте також: Італійські винищувачі двічі перехоплювали російські літаки над Балтійським морем - ЗМІ

Нещодавно, 24 березня, російська ракета знову порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-