У США через негоду знеструмлені понад 400 тисяч будинків і підприємств

У США через негоду знеструмлені понад 400 тисяч будинків і підприємств

Укрінформ
Понад 400 000 будинків і підприємств у штатах Мен і Нью-Гемпшир на північному сході США були знеструмлені рано-вранці в п'ятницю через сильний снігопад і вітер.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Понад 289 000 споживачів комунальних послуг у штаті Мен залишилися без електропостачання, у Нью-Гемпширі були знеструмлені понад 121 000 мешканців.

Масштабні відключення залишили багатьох людей без опалення в приміщеннях через шторм, який засипав регіон снігом, повалив дерева і лінії електропередач, ускладнивши пересування.

Губернатор штату Мен звернулась до громадян із закликом не виїжджати на дороги, або їхати, не поспішаючи, і пропускати служби швидкого реагування, снігоприбиральні машини і комунальні бригади, і попередила про відключення електроенергії на більшій частині штату.

Сніговий покрив у регіоні Нової Англії вже перевищив метр, а в Мортауні, штат Вермонт, менш ніж за три дні випало 24 дюйми снігу, в Шаплі, штат Мен - 21,5 дюйма.

Державні та місцеві органи влади штату Мен закрили офіси, а деякі освітні округи, такі як шкільний департамент Вестбрука, скасували очні заняття і перейшли на дистанційне навчання. Інші округи, такі як шкільний округ Горхем, взагалі скасували заняття. У Нью-Гемпширі сотні шкіл і державних установ також оголосили про закриття або дистанційне навчання.

Читайте також: У багатьох регіонах США вирують урагани, негода зачепила 50 мільйонів жителів

Хоча сильного снігопаду більше не прогнозують, за даними Національної метеорологічної служби, очікується ще кілька дюймів снігу і поривів сильного вітру на значних територіях штатів Мен і Нью-Гемпшир.

Як повідомляв Укрінформ, у провінції Цзянсі на сході Китаю внаслідок тривалих від неділі граду і дощів із сильним вітром постраждали більше 93 тисяч осіб, семеро людей загинули.

Фото: MACABE BROWN / COURIER & PRESS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-