Трамп мав таємну бесіду з президентом Саудівської Аравії - NYT

Трамп мав таємну бесіду з президентом Саудівської Аравії - NYT

Укрінформ
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп провів таємну бесіду з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом бін Салманом.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times.

“Колишній президент Дональд Трамп нещодавно поспілкувався з фактичним правителем Саудівської Аравії принцом Мохаммедом бін Салманом, що стало їхньою першою публічною розмовою після того, як Трамп покинув посаду в січні 2021 року”, - повідомляє видання з посиланням на розповіді двох людей, знайомих із ситуацією, але які не мають права публічно про це говорити.

Зміст розмови залишається невідомим, як і те, чи була це їхня єдина розмова після того, як Трамп покинув Білий дім. Ні представники Трампа, ні чиновник уряду Саудівської Аравії не відповіли на запити про коментарі з цього приводу.

Читайте також: Заклики Трампа до Ізраїлю припинити війну не збігаються з позицією республіканців - NYT

При цьому зазначається, що інформація про розмову з’явилася в той час, коли “адміністрація Байдена веде делікатні переговори з Саудівською Аравією, спрямовані на встановлення міцного миру на Близькому Сході на основі дипломатичних зв’язків, створених завдяки роботі адміністрації Трампа, між Ізраїлем і низкою арабських держав".

Як повідомляв Укрінформ, радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван зазнав травми внаслідок інциденту та відклав заплановані закордонні візити, зокрема до Саудівської Аравії.  На початку березня офіційний Вашингтон підтвердив підтримку діалогу між Україною і Саудівською Аравією навколо Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським у 2022 році.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-