Кількість постраждалих від землетрусу на Тайвані зросла до 1 070

Кількість постраждалих від землетрусу на Тайвані зросла до 1 070

Укрінформ
Близько 1 070 людей отримали поранення в результаті землетрусу, що стався вчора вранці на Тайвані.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

За даними Національного пожежного агентства, близько 690 людей все ще залишалися заблокованими або досі не виходять на зв'язок, серед понад 600 в готелі Silks Place Taroko. Влада заявила, що співробітники і гості готелю в безпеці, а ремонт доріг до нього майже завершений.

Близько 40 осіб, переважно працівники готелю, які перебували в момент землетрусу в національному парку, все ще не виходили на зв'язок.

Два десятки туристів і шість студентів університету, які також опинились у пастці, перебувають у безпеці.

Влада також повідомила, що звільнила із кар’єру близько 60 робітників, які не могли його залишити через заблоковані та пошкоджені дороги. Шість робітників з іншого кар'єру були врятовані гелікоптером.

Мер міста Су Чен-Вей заявив, що було пошкоджено 48 житлових будинків, деякі з яких нахилилися під небезпечним кутом, а їхні перші поверхи були зруйновані.

Деякі жителі Хуаляня все ще залишаються в наметах, але більша частина людей почали повертатись до повсякденного життя. Відновилося місцеве залізничне сполучення з Хуалянем, а компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. відновила більшість своїх операцій, повідомило Центральне агентство новин.

Землетрус і підземні поштовхи спричинили зсуви і пошкодили дороги, мости і тунелі. Національний законодавчий орган і частини головного аеропорту Тайбея зазнали незначних пошкоджень.

Центральне метеорологічне управління зафіксувало понад 300 підземних поштовхів з ранку середи на четвер.

Економічні збитки, спричинені землетрусом, досі не визначені.

Читайте також: Через землетрус на Тайвані найбільший у світі виробник чипів призупинив виробництво

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня поблизу узбережжя Тайваню стався землетрус. Він стався приблизно за 18 кілометрів на південний захід від Хуаляня на глибині близько 35 кілометрів. За ним послідували численні підземні поштовхи. Тайванське агентство з моніторингу землетрусів оцінило магнітуду землетрусу в 7,2 бала, а Геологічна служба США - в 7,4 бала.

Кількість загиблих унаслідок потужного землетрусу на Тайвані зросла до дев’яти осіб, щонайменше 934 людини поранені, а десятки людей залишаються під завалами.

Фото: VCG/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-