Іран погрожує Ізраїлю через авіаудар по консульству в Сирії

Іран погрожує Ізраїлю через авіаудар по консульству в Сирії

Укрінформ
Іранські офіційні особи повторили в середу погрози на адресу Ізраїлю після авіаудару ЦАХАЛу по консульстві Ірану в Сирії, в результаті якого було ліквідовано військових воєначальників та посадовців.

Як передає Укрінформ з посиланням на Politico, у заяві, оприлюдненій на державному телебаченні Ірану, президент країни Ібрагім Райсі заявив, що атака «не залишиться без відповіді», а верховний лідер Алі Хаменеї повторив кілька разів по телебаченню та в соцмережах, що Ізраїль «буде покарано».

«З Божою поміччю ми змусимо сіоністів покаятися в їхньому злочині агресії проти іранського консульства в Дамаску», – написав Хаменеї на івриті в соцмережі X.

У середу Іран також оголосив, що похорон двох генералів і п'яти посадовців, ліквідованих в результаті удару в Дамаску, відбудеться у п’ятницю в Тегерані, де з промовою виступить командувач Корпусу вартових Ісламської революції генерал-майор Хоссейн Салямі.

Читайте також: ЄС засудив атаку на іранське консульство в Дамаску

Як повідомлялося, внаслідок удару по іранській дипустанові в Дамаску 1 квітня було ліквідовано генерала іранських сил Аль-Кудс у Сирії Мухаммада Реза Захеді.

Фото: Majid Saeedi/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-