ЄС засудив атаку на іранське консульство в Дамаску

ЄС засудив атаку на іранське консульство в Дамаску

Укрінформ
Європейський Союз засуджує атаку на іранське консульство в Дамаску (Сирія), що відбулася 1-го квітня, та закликав всі сторони утриматися від дій, що можуть спровокувати подальшу ескалацію.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз засуджує атаку проти іранської дипломатичної установи в Дамаску 1-го квітня, як і те, що вона, за повідомленнями, призвела до жертв. У цій дуже напруженій регіональній ситуації прояв найбільшої стриманості є імперативом. Подальша ескалація не відповідає нічиїм інтересам», - йдеться у заяві.

Як наголошується в документі, принцип недоторканості дипломатичних та консульських установ та їх персоналу має поважатися у будь-якому випадку та у всіх обставинах, відповідно до положень міжнародного права.

Як повідомлялося, унаслідок удару по будівлі іранського консульства у Дамаску було ліквідовано старшого офіцера іранських сил Аль-Кудс Корпусу вартових Ісламської революції в Сирії - бригадного генерала Мухаммада Реза Захеді. Режим в Сирії звинуватив у цій атаці Ізраїль.

За повідомленнями ЗМІ, Ізраїль завдав авіаудару по прибудові консульства Ірану в Дамаску, Сирія, внаслідок чого загинули вісім осіб, зокрема, старший командир сил Аль Кудс Корпусу вартових Ісламської революції.

Читайте також: Генсек ООН засудив авіаудар по консульству Ірану в Сирії

У Дамаску заявили, що ізраїльські удари знищили будівлю консульства Ірану в Сирії. А в міноборони Сирії стверджують, що "атака знищила всю будівлю, вбивши та поранивши всіх, хто знаходився всередині".

Ізраїль атаку в Дамаску не коментував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-