У Токіо в останній день березня була літня спека - понад 28°С

У Токіо в останній день березня була літня спека - понад 28°С

Укрінформ
Метеорологічне агентство Японії в неділю, 31 березня, зафіксувало в центрі Токіо рекордну для першого місяця весни температуру – плюс 28,1°C.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

Синоптики пояснюють нехарактерні для цього періоду літні температури фронтом високого тиску, що накрив Японський архіпелаг цими днями і приніс літню спеку.

За даними Японського метеорологічного агентства, максимальні + 28,1°С було зафіксовано о 13:32 в токійському районі Чіода, і це найвища зареєстрована в березні температура від початку спостережень у 1876 році.

Попередній температурний рекорд у центральній частині японської столиці за цей місяць становив + 25,3°С і був зафіксований 10 березня 2013 року.

Метеорологи також повідомили, що вдень у передмісті Токіо Фучу температура сягнула рекордних 28,6 градуса вище нуля.

Читайте також: В ООН зафіксували нетипово високі для зими температури у Північній півкулі

Температурні рекорди зафіксовані і в містах сусідніх зі столицею Японії префектур. Так, у Йокогамі на південь від Токіо, Оцукі в префектурі Яманасі на захід від Токіо та Міядзакі на південному заході Японії температура піднялась до літніх 25 градусів за Цельсієм і вище.

Як повідомляв Укрінформ, рекордно висока глобальна середня температура у 2023 році є проявом накопиченого ефекту кліматичних змін, зумовлених антропогенними викидами, а також природного явища Ель-Ніньйо.

Фото: getbg.net 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-