Росія зміцнює кордони у трьох областях після рейдів добровольців - ГУР

Росія зміцнює кордони у трьох областях після рейдів добровольців - ГУР

Укрінформ
Після рейдів добровольчих російських формувань, які воюють на боці України, Росія активізувала заходи зі зміцнення ділянок свого кордону в Бєлгородській, Курській та Брянській областях.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

За даними ГУР, на сьогодні особовий склад угруповань російських військ «Курск», «Брянск» і «Бєлгород» тренують виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти й обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

Вишкіл новобранців для посилення своїх прикордонних регіонів Росія проводить, зокрема, у Маріуполі Донецької області й інших тимчасово захоплених містах України.

Також на території Курської, Брянської й Бєлгородської областей росіяни зміцнюють, удосконалюють і маскують укріплення, намагаються збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, станцій радіоелектронної боротьби та систем протиповітряної оборони.

Зокрема, до Курської області планується переміщення підрозділів 5-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил РФ, що нині перебуває на окупованій території Луганської області.

Інженерні підрозділи російських військ розширюють географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях.

Читайте також: Російські добровольчі підрозділи розповіли, звідки беруть зброю

Встановлено, що серед населення згаданих регіонів зростає рівень невдоволення діями муніципальних чиновників, самого Кремля та російських пропагандистів, які рекомендують жителям прикордоння «терпіти та поринути у скорботу» за вбитими під час теракту в Підмосков’ї.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня легіон «Свобода России», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон у межах спільної операції зайшли в Курську та Бєлгородську області.

У РДК заявили, що мають на меті встановити свій прапор над Кремлівською стіною.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-