У Південній Кореї виявили шпигунські камери на виборчих дільницях

У Південній Кореї виявили шпигунські камери на виборчих дільницях

Укрінформ
У Південній Кореї під час перевірок виборчих дільниць для дострокового голосування напередодні парламентських виборів виявили шпигунські камери у 26 місцях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap, посилаючись на заяву МВС Південної Кореї.

Міністерство внутрішніх справ і безпеки перевірило 1966 виборчих дільниць по усій країні. Решта 1599 дільниць були перевірені Національною виборчою комісією. Шпигунські камери були виявлені у 26 місцях, включаючи дільниці у Сеулі, Інчхоні, Пусані, Ульсані, Тегу, Янсані, а також у провінції Кьонгі.

Місця, у яких знайшли камери, включали також приміщення, в яких будуть підраховувати голоси на квітневих парламентських виборах, або ж які використовувалися із цією метою у минулому.

У відомстві наголосили, що за потреби Національна виборча комісія проведе додаткові перевірки виборчих дільниць у наступний четвер. Причина встановлення шпигунських камер наразі з’ясовується, повідомив представник міністерства.

Читайте також: Корея планує запустити до 60 малих супутників-шпигунів для моніторингу КНДР

Перевірка була здійснена через день після того, як поліція затримала YouTube-блогера за підозрою у встановленні ним шпигунських камер на дев'яти виборчих дільницях, де 5 і 6 квітня проходитиме дострокове голосування, а саме у містах Інчхон та Янсан. Чоловік стверджував, що хоче простежити за маніпуляціями Національної виборчої комісії із явкою на достроковому голосуванні.

Як повідомлялося, вибори до Національної асамблеї (парламенту) Республіки Корея відбудуться 10 квітня.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-