У Нігерії військові звільнили майже 300 викрадених бойовиками учнів

У Нігерії військові звільнили майже 300 викрадених бойовиками учнів

Укрінформ
Нігерійські військові визволили близько 300 учнів та співробітників школи, викрадених бойовиками на початку березня, за кілька днів до кінцевого терміну сплати викупу у 690 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Викрадення 287 учнів у нігерійському штаті Кадуна стало наймасовішим у країні за останні три роки, йдеться у повідомленні.

Джерело у службі безпеки повідомило, що учнів врятували у лісі сусіднього штату Замфара. Нігерійська армія супроводжувала звільнених до столиці Кадуна, де вони мали пройти медичне обстеження, перш ніж возз’єднатися зі своїми родинами.

Звільнення школярів координував радник з національної безпеки країни, поінформував губернатор штату Уба Сані, не надавши більше подробиць операції.

Минулого тижня бойовики вимагали 1 мільярд найр (690 000 доларів США) за звільнення викрадених дітей та персоналу школи села Куріга. Уряд відмовився платити названу злочинцями суму.

Як пише Reuters, викрадення людей злочинними угрупованнями з вимогою викупу стало поширеним явищем, особливо на півночі Нігерії, у зв’язку з чим родини викрадених та громади змушені збирати кошти для виплати викупу. Для цього їм часто доводиться продавати землю, худобу та зерно.

Читайте також: Озброєні бойовики в Нігерії викрали майже 90 людей

Як пише Associated Press, губернатор Уба Сані подякував президенту Нігерії Болі Тінубу за те, що «викрадені школярі були звільнені неушкодженими».

Крім того, Сані подякував раднику з питань нацбезпеки Нуху Рібаду, з яким вони відпрацьовували та координували операції силових структур, які призвели до звільнення заручників. Відомо, що у перемовинах із бойовиками також брав участь священнослужитель шейх Ахмад Гумі.

Як повідомлялося, 7 березня у штаті Кадуна на півночі Нігерії озброєні люди викрали понад 200 учнів і вчителів початкової та середньої школи.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-