Росія відклала на 2026 рік постачання Індії двох систем С-400 - ISW

Росія відклала на 2026 рік постачання Індії двох систем С-400 - ISW

Укрінформ
Росія відкладає постачання двох систем протиповітряної оборони С-400 до Індії, оскільки потребує їх для захисту російських міст та стратегічних підприємств від ударів українських безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти із посиланням на матеріал видання The Economic Times зазначили, що російські чиновники поінформували Індію про те, що Росія доставить до серпня 2026 року дві системи С-400 із п’яти, які мала передати країні до кінця цього року.

За інформацією The Economic Times, російські чиновники заявили, що вони не в змозі поставити Індії згадані системи ППО через «ситуацію, що розвивається», та «потреби», пов’язані із російським вторгнення в Україну.

Аналітики пишуть, що українські атаки безпілотниками по цілях у РФ можуть обмежувати можливості російських систем ППО та спонукати російське військове командування до перерозподілу цих систем для кращого захисту своїх міст та стратегічних об’єктів.

«Росія відкладає постачання двох систем протиповітряної оборони С-400 до Індії, ймовірно, через обмеження у виробництві цих систем у Росії, зростання потреби в системах ППО для захисту міст та стратегічних підприємств від ударів українських дронів, а також через повідомлення про погіршення відносин між РФ та Індією», – йдеться у зведенні.

Читайте також: Усі індійські НПЗ більше не приймають нафту з російських танкерів «Совкомфлоту» - Bloomberg

В ISW додали, що Росія, ймовірно, має обмежену кількість призначених для експорту систем ППО, і, можливо, вирішила затримати поставки в Індію на користь більш стійких союзників після нещодавніх рішень Індії відмовитися приймати танкери з РФ через занепокоєння щодо накладення західних санкцій.

Як повідомлялося, індійський холдинг Reliance Industries, оператор найбільшого у світі нафтопереробного комплексу, не прийматиме нафту з танкерів російської компанії "Совкомфлот"(СКФ) через санкції США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-