Формування уряду президент Португалії доручив лідеру правоцентристів

Формування уряду президент Португалії доручив лідеру правоцентристів

Укрінформ
Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза запропонував правоцентристському політику Луїсу Монтенегру сформувати уряд меншості.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Президент Португалії запропонував правоцентристському політику Луїсу Монтенегро сформувати уряд меншості", - йдеться у повідомленні.

Президент Португалії запропонував Монтенегро стати прем'єр-міністром невдовзі після опівночі в четвер після консультацій із лідерами партій.

Португалія, якою з 2015 року керували соціалісти, зараз має найбільш фрагментований парламент з часу падіння диктатури пів століття тому.

"Демократичний альянс" на чолі з Монтенегро переміг на позачергових виборах цього місяця, але не отримав більшості у парламенті. Партія відмовилася від співпраці з ультраправою силою Chega! ("Досить!"), яка отримала рекордну кількість місць та зайняла третє місце.

"Оскільки Демократичний альянс переміг на виборах за кількістю мандатів та голосів, а генеральний секретар Соціалістичної партії підтвердив, що він стане лідером опозиції, президент Республіки вирішив висунути доктора Луїса Монтенегро на посаду прем’єр-міністра", - йдеться у повідомленні Адміністрації президента.

Читайте також: Португалія виділить €100 мільйонів на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України

Партія Монтенегро отримала 80 місць, що значно менш як 116, необхідних для формування більшості. Для ухвалення законів партія потребуватиме підтримки або соціалістів, які мають 78 місць, або партії "Chega" ("Досить"), яка отримала 50 місць.

Оскільки жодна партія не претендує на солідну більшість, тепер справа зводиться до формування правлячої коаліції навколо переможців виборів - Демократичного альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, лідер португальського правоцентристського Демократичного альянсу (AD) Луїс Монтенегро оголосив про перемогу на парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-