Тайвань звинуватив Китай у побудові на трьох островах військових баз

Тайвань звинуватив Китай у побудові на трьох островах військових баз

Укрінформ
Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву заявив, що Китай побудував великі військові бази на трьох островах навколо Тайваню у Південнокитайському морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Міністр закордонних справ Тайваню заявив у середу, що Китай побудував величезні військові бази на трьох островах, які оточують Тайвань у Південно-Китайському морі", - йдеться у повідомленні.

Водночас міністр закордонних справ Тайваню зазначив, що Тайбей не прагне подальшої ескалації напруженості на стратегічному водному шляху.

"Китай вже створив величезні військові бази у Південнокитайському морі на трьох островах, що оточують Тайпін. Оскільки суперечка продовжує загострюватися, ми на Тайвані повинні розглянути, як використовувати мирні засоби для розв’язання проблеми Південнокитайського моря та не дозволяти іншим думати, що ми створюємо труднощі", — заявив Джозеф Ву.

Як зазначається, Китай провів широкомасштабну меліорацію земель на своїх островах у Південнокитайському морі, побудувавши великі військово-повітряні бази та інші військові об'єкти. Ця діяльність викликає серйозне занепокоєння у США та в усьому регіоні.

Читайте також: Тайвань готує план «Б» на випадок обмеження ролі США як безпекового партнера - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Тайвань заявив, що кораблі берегової охорони Китаю вперше увійшли у контрольовані владою острова води, захід у які їм заборонений.

Міністерство оборони Тайваню виявило впродовж доби 14 березня 26 військових літаків та 10 бойових кораблів китайської армії навколо острова, що стало першим масованим патрулюванням за останні кілька тижнів.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-