Ізраїль відклав наступ у секторі Гази після зустрічі Нетаньягу з Шольцом

Ізраїль відклав наступ у секторі Гази після зустрічі Нетаньягу з Шольцом

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу після зустрічі у неділю із канцлером Німеччини Олафом Шольцом заявив про готовність відкласти оголошений раніше наступ на місто Рафах у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW із посиланням на AFP.

Зазначається, що під час зустрічі Шольц закликав Ізраїль до перемовин про «більш тривале припинення вогню». Політик ще раз застеріг Нетаньягу від проведення наступу у Рафаху, куди впродовж останніх місяців були переміщені сотні тисяч палестинських біженців.

«Куди їм іти?» – запитав канцлер, вказавши Нетаньягу на значну кількість жертв серед цивільного населення у секторі Гази.

Шольц також наполягає на значному поліпшенні ситуації із гуманітарною допомогою в анклаві.

«Ми не можемо стояти осторонь і дивитися, як палестинці вмирають від голоду. Необхідно набагато більше гуманітарної допомоги, постійно і надійно», – наголосив він.

Читайте також: Операція Ізраїлю в районі Рафаха ускладнить досягнення миру в регіоні - Шольц

Водночас Нетаньягу сказав, що ізраїльська мета досі полягає у тому, щоб «знищити терористичні батальйони (ХАМАСу – ред.), які залишились у Рафаху». Однак він зазначив, що Ізраїль не буде цього робити, «поки ми утримуємо населення на місці».

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц за результатами зустрічі в Тель-Авіві з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу констатував розбіжність поглядів на ситуацію в секторі Гази.

Фото: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-