У Росії зафіксували рекордну кількість чоловіків з інвалідністю - британська розвідка

У Росії зафіксували рекордну кількість чоловіків з інвалідністю - британська розвідка

Укрінформ
У РФ від початку повномасштабного вторгнення в Україну зафіксували рекордну кількість чоловіків з інвалідністю, що майже напевне пов’язано з війною.

Про це повідомляє у соцмережі Х Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Згідно з аналізом даних Фонду пенсійного та соціального страхування Росії, проведеним виданням «Верстка», в РФ у 2022-2023 роках зареєстрували рекордне за вісім років зростання кількості чоловіків з інвалідністю. У 2022 році в Росії офіційно налічувалося 1,67 мільйона таких чоловіків віком 31-59 років. У 2023 році ця цифра зросла на 507 тисяч, або на 30%.

За словами російських демографів, таке зростання, найімовірніше, відбулося за рахунок збільшення кількості військових інвалідів.

У британській розвідці погоджуються з цим висновком. У зведенні наголошується, що більшість із понад 355 тис. втрат, яких зазнали російські збройні сили в результаті конфлікту в Україні, - це поранені військовослужбовці. Середньодобова кількість російських втрат зростала від початку російської наступальної кампанії восени 2023 року, досягнувши у лютому піку в 983 особи на добу, що є найвищим показником з початку війни.

Читайте також: На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

«Рекордне зростання кількості чоловіків з інвалідністю віком 31-59 років та поранених матиме значний вплив на російські медичні та соціальні служби», - вважає розвідка Британії.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати армії Російської Федерації в Україні з 24 лютого 2022 року по 16 березня 2024 року становлять близько 429 тисяч 580 осіб, з них 1160 за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-