Якщо Росія отримає іранські балістичні ракети, для «Iran Air» небо Європи закриють  - ЗМІ

Якщо Росія отримає іранські балістичні ракети, для «Iran Air» небо Європи закриють - ЗМІ

Укрінформ
Національній авіакомпанії Ірану “Iran Air” можуть закрити повітряний простір Європи, якщо Тегеран передасть РФ балістичні ракети.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на слова високопоставленого чиновника США.

За словами співрозмовника агентства, цей крок розглядають члени G7, які сьогодні пообіцяли “нові й значні заходи для Ірану” у разі поглиблення оборонної співпраці між Москвою й Тегераном. “Високопоставлений чиновник США на умовах анонімності розповів, що один із варіантів, який розглядає G7, “призведе до припинення польотів основного національного авіаперевізника “Iran Air” до Європи”, - йдеться у матеріалі.

Співрозмовник додав, що США поки не можуть підтвердити отримання Росією іранських ракет, але “Тегеран явно намагається досягти прогресу із Москвою у перемовинах про ракети”.

Читайте також: США ввели санкції проти мережі в Ірані, яка підтримувала терористів на Близькому Сході

Зауважимо, що наразі “Iran Air” виконує пасажирські перельоти з Ірану до багатьох міст Європи.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю члени Групи семи виступили зі спільною заявою, в якій застерегли усі держави світу від підтримки загарбницької війни Росії проти України та передачі Кремлю зброї. “Ми повторюємо свій заклик до третіх сторін щодо негайного припинення надання матеріальної допомоги незаконній й невиправданій війні Росії проти України, інакше їх спіткають серйозні наслідки”, - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-