Російська влада блокує евакуацію цивільних із Бєлгородської області - ГУР

Російська влада блокує евакуацію цивільних із Бєлгородської області - ГУР

Укрінформ
Російська влада блокує евакуацію жителів із Бєлгородської області, де тривають бойові дії.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, повідомляє Укрінформ.

«Так, ми можемо підтвердити цю інформацію. Сьогодні протягом дня публічно ми отримали, зокрема, низку перехоплень - як розмов між силовиками, так і розмов місцевих мешканців, які констатують, що транспортні вузли оточені силовиками, стоять блокпости, є погрози штрафними санкціями, звільненням з роботи», - сказав він. 

Юсов підкреслив, що російська влада намагається вчергове використовувати мирних жителів, своїх же співгромадян, як живий щит для того, щоб захищати російський терористичний режим. 

Читайте також: Курська і Бєлгородська області РФ зараз є територією активних бойових дій - Юсов

«І це те, що сьогодні доведено і оприлюднено. Разом з тим є інформація і факти, що принаймні в декількох населених пунктах евакуація таки триває, зокрема, йдеться про Гайворон», - поінформував Юсов.

Як повідомлялося, зранку у вівторок, 12 березня, легіон «Свобода России», «Російський добровольчий корпус» і «Сибірський батальйон» зайшли в Курську і Бєлгородську області РФ у рамках спільної операції. Повстанці оголосили про відкриття з вечора четверга, 14 березня, до ранку п’ятниці, 15 березня, гуманітарного коридору для цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-