У Росії після нальоту дронів загорілися нафтобази в Орлі та під Нижнім Новгородом

У Росії після нальоту дронів загорілися нафтобази в Орлі та під Нижнім Новгородом

Укрінформ
Губернатори Орловської та Нижньогородської областей РФ підтвердили, що після нічних влучань дронів почалися пожежі на підприємствах паливно-енергетичного комплексу.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ. 

Вночі про "падіння БПЛА" в один із розташованих в місті Орел НПЗ написав у своєму Tелеграмі губернатор Орловської області Андрій Кличков. Він повідомив, що на місці працюють спеціальні служби з метою локалізації загоряння, а постраждалих немає.

Жителі Орла і російські ЗМІ публікували фотографії, на яких видно потужну пожежу і високий стовп диму. Влада Орловської області повідомила, що внаслідок влучання безпілотника в нафтосховище в Орлі загорівся один із резервуарів, у гасінні пожежі взяли участь понад 60 осіб і пожежний поїзд. Площа пожежі становить 100 кв. метрів. За словами мера Орла Юрія Парахіна, евакуювали 17 мешканців двох багатоповерхових будинків, розташованих поруч із паливним об'єктом.

За даними деяких ЗМІ, пожежа почалася на нафтобазі, розташованій на Семінарській вулиці, де, судячи з онлайн-мап, розташований об'єкт компанії "Орелнафтопродукт" (входить до структури "Роснефти"), проте поки що немає підтвердження, що пожежа сталася саме там.

Пізніше губернатор Нижегородської області Гліб Нікітін написав у своєму телеграм-каналі, що безпілотники вдарили по нафтопереробному заводу в місті Кстово, додавши, що внаслідок удару сталося загоряння "на одній з установок із переробки нафти", і "за попередніми даними, постраждалих немає".

ЗМІ пишуть, що на території Нижегородського НПЗ сталося загоряння, очевидці бачать стовп диму і вогонь. Компанія "Лукойл", якій належить Нижегородський НПЗ, повідомила про те, що роботу технологічної установки на підприємстві припинено "у зв'язку з інцидентом", але який саме інцидент ідеться, не уточнювалося.

Читайте також: У Росії заборонять експорт бензину після атак українських дронів на НПЗ

Нижегородський НПЗ - один із найбільших нафтопереробних заводів у Росії.

Загалом у ніч на вівторок влада відразу семи регіонів РФ повідомила про удари безпілотників. Уранці Міністерство оборони РФ заявило, що протягом ночі російські ППО "знищили і перехопили" над російськими регіонами 25 українських безпілотників "літакового типу": над Бєлгородською областю знищили сім дронів, над Курською - 11, над Московською та Орловською - по два, а в Брянській, Ленінградській і Тульській областях - по одному. Проте у відомстві не згадали удар по НПЗ у Нижегородській області, про який написав губернатор регіону.

Як повідомляв Укрінформ, від початку 2024 року було завдано ударів мінімум по дев'яти нафтобазах і НПЗ у Російській Федерації - у Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославській, Ленінградській областях, Краснодарському краї та Санкт-Петербурзі.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-