Внутрішні «друзі Путіна» є реальною загрозою для Європи - Урсула фон дер Ляєн

Внутрішні «друзі Путіна» є реальною загрозою для Європи - Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Один із найбільш серйозних викликів для Європи виходить від «друзів Путіна - ультраправих та ультралівих рухів, які прагнуть знищити її як таку.

Про це в Бухаресті під час програмної промови на конференції Європейської народної партії (ЄНП) заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світ є більш небезпечним, ніж був. Російська агресія має на меті стерти Україну з поверхні землі. Ця війна триває третій рік, вона стала інтенсивнішою. Ми бачимо ймовірність та небезпеку підйому «ліги диктаторів», війну в Газі та дестабілізацію на Близькому Сході, Китай та інших з їх агресивною економічною конкуренцією. І тут, вдома, «друзі Путіна» намагаються переписати нашу історію й вкрасти наше майбутнє», - наголосила президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що ці партії ультраправого або ультралівого спрямування сіють ненависть, тож немає жодного сумніву, якою є справжня ціна наступних європейських виборів, оскільки виклики, перед якими постає Європа, є безпрецедентними.

За її словами, головний сигнал, який Європейська партія надсилає сьогодні з Бухареста, - це готовність цієї політичної сили твердо стояти за Європу - сильну та захищену, мирну, заможну й об’єднану.

Читайте також: ЄС у наступні п’ять років має сформувати Оборонний союз - фон дер Ляєн

Як повідомлялося, сьогодні під час передвиборчого форуму ЄНП в Бухаресті його учасники більшістю голосів обрали Урсулу фон дер Ляєн провідним кандидатом від цієї партії на наступних європейських виборах, що дозволить їй боротися за посаду президента Єврокомісії. Партійний форум ЄНП також запропонував чинній президентці Європарламенту Роберті Мецолі зважити на можливість та вступити у боротьбу за керівну посаду у складі нового Європарламенту, що буде сформований за підсумками виборів.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-