Індія евакуювала екіпаж судна у Червоному морі, яке підбили хусити

Індія евакуювала екіпаж судна у Червоному морі, яке підбили хусити

Укрінформ
Військово-морські сили Індії в четвер евакуювали всіх членів екіпажу із судна True Confidence в Червоному морі, яке напередодні атакували єменські хусити.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У своїй заяві власники і менеджер судна повідомили, що всі 20 членів екіпажу і троє озброєних охоронців були доставлені до лікарні в Джибуті індійським військовим кораблем. Двоє членів екіпажу, філіппінці, отримали важкі поранення.

Повідомляється, що із трьох загиблих членів екіпажу, двоє були громадянами Філіппін, а третій - в'єтнамцем.

В'єтнам у четвер засудив напад, додавши що троє їхніх громадян, які є серед евакуйованих, перебувають у доброму здоров'ї.

Судно True Confidence прямувало з Китаю до Джидди і Акаби з вантажем металопродукції і вантажівок.

Незважаючи на удари у відповідь, завдані США і Великобританією по базах хуситів в Ємені, вони продовжують атаки на цивільні судна із застосуванням сучасних видів зброї, в тому числі балістичних ракет і дронів-камікадзе.

Читайте також: В ООН висловили стурбованість новим нападом хуситів на судно, де загинули моряки

Близько 23 000 суден на рік проходять через вузьку протоку Баб-ель-Мандаб, що з'єднує Червоне море і Аденську затоку з Суецьким каналом, на такі перевезення припадає близько 12% світової торгівлі. Довший маршрут навколо мису Доброї Надії на півдні Африки додає близько 10 днів до подорожі, затримуючи ланцюги постачання і збільшуючи витрати.

Як повідомляв Укрінформ, у середу хусити здійснили ракетну атаку на корабель True Confidence, що йшов під прапором Барбадосу. Після атаки на борту виникла пожежа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-