В ООН висловили стурбованість новим нападом хуситів на судно, де загинули моряки

В ООН висловили стурбованість новим нападом хуситів на судно, де загинули моряки

Укрінформ
В ООН висловили занепокоєння з приводу обстрілу єменськими хуситами торговельного судна True Confidence в Аденській затоці, внаслідок чого є загиблі й поранені.

Про це сказав речник Генсека Стефан Дюжаррік відповідаючи на прохання Укрінформу відреагувати на цей інцидент.

«Ми дуже стурбовані повідомленнями про інциденти в Червоному морі, включаючи напад на судно True Confidence, про який ви згадали», – сказав він.

За словами речника, він бачив повідомлення про те, нібито екіпаж евакуйовано, але не знає, у якому стані перебувають моряки.

Читайте також: США розширили санкції проти іранської мережі підтримки хуситів

«Знову ж таки, ми бачимо ризики для майна, для життя, для екології в регіоні від цієї діяльності, тож ми знову закликаємо дотримуватися резолюції Ради Безпеки 2722 та припинити всі напади на міжнародне судноплавство в Червоному морі», - заявив Дюжаррік.

Як повідомлялося, двоє моряків загинули в середу внаслідок ракетної атаки хуситів на грецьке судно True Confidence під прапором Барбадосу. На судні спалахнула пожежа.

Читайте також: У Червоному морі затонуло судно, яке хусити атакували у середині лютого

Нагадаємо, резолюція ООН 2722 від 10 січня 2023 року «найрішучішим чином засудила» атаки хуситів на торговельні й комерційні судна та зажадала негайно припинили напади, які перешкоджають світовій торгівлі, завдають шкоди правам і свободам судноплавства та ставлять під загрозу регіональний мир і безпеку.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-