У Сенегалі оголосили нову дату відтермінованих президентських виборів

У Сенегалі оголосили нову дату відтермінованих президентських виборів

Укрінформ
Уряд Сенегалу оголосив у середу, що відтерміновані раніше президентські вибори в країні відбудуться 24 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Президент Республіки повідомив Раді міністрів про призначення дати президентських виборів на неділю, 24 березня 2024 року», — сказав речник уряду Сенегалу Абду Карім Фофана.

У середу президент розпустив уряд Сенегалу, замінивши прем’єр-міністра Амаду Ба міністром внутрішніх справ Сідікі Кабою. Перестановка дозволить Ба зосередитися на своїй передвиборчій кампанії, заявив президент.

3 лютого президент Сенегалу Макі Салл оголосив про перенесення виборів, запланованих на 25 лютого, спричинивши широке обурення в країні, яку багато спостерігачів вважають стабільною демократією.

Конституційна рада Сенегалу оголосила відтермінування виборів Саллом недійсним та в середу заявила, що призначення нової дати голосування після закінчення терміну його повноважень 2 квітня буде неконституційним.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сенегалу Макі Салл оголосив про перенесення президентських виборів, запланованих на 25 лютого, на 15 грудня, що спричинило в країні в одну з найгірших криз впродовж десятиліття.

Читайте також: У Сенегалі влада заборонила проводити протести та призупинила роботу інтернету

Салл заявив, що переніс вибори через суперечку щодо списку кандидатів та ймовірну корупцію у конституційному органі, що складав список.

Парламент підтримав рішення Салла перенести вибори лише після того, як сили безпеки увірвалися в будівлю та вивели деяких опозиційних законодавців, які виступали проти законопроєкту.

Під час протестів проти цього рішення вбито трьох людей. Основні міжнародні партнери Сенегалу закликали уряд провести голосування якнайшвидше, побоюючись нових заворушень.

Фото: Cem Ozde/Anadolu/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-