Ван Ї: ООН потрібні реформи, а не заміна

Ван Ї: ООН потрібні реформи, а не заміна

Укрінформ
Китай наполягає на підтримці та зміцненні ролі Організації Об’єднаних Націй як ключового елемента міжнародної системи та виступає проти спроб знайти їй якусь заміну.

Про це на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР сказав глава МЗС Китаю Ван Ї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай переконаний, що у світі має існувати лише одна міжнародна система, в центрі якої знаходиться ООН, та лише один порядок, заснований на цілях і принципах Статуту ООН», - сказав Ван.

За його словами, жодна країна світу не має робити те, що вона хоче, не враховуючи інтересів міжнародної спільноти, й саме ООН є основним механізм досягнення миру.

«В останні роки кризи та виклики неодноразово попереджали нас про те, що роль ООН повинна тільки посилюватись, а не слабшати. Положення ООН має бути збережено, вона не може бути замінена на щось інше», - підкреслив міністр.

Він додав, що саме ООН дозволяє всім країнам, незалежно від їх розмірів і розвитку, брати участь у міжнародних справах на рівноправній основі.

«Водночас, ООН має йти в ногу з часом, реформуватися і вдосконалюватися, щоб адаптуватись до нової реальності міжнародної політичної та економічної ситуації та, зокрема, посилити представництво і голос країн, що розвиваються», - зауважив Ван Ї.

На його думку, відповідальність за реформу Організації, включаючи Раду Безпеки, мають взяти на себе великі країни та допомогти ООН краще виконувати свій мандат, ефективніше будувати глобальний консенсус, мобілізувати глобальні ресурси та координувати глобальні дії.

Читайте також: Китай пропонує скликати міжнародну конференцію для врегулювання «кризи в Україні»

Як повідомляв Укрінформ, Китай підтримує надання Палестині статусу повноправного члена Організації Об’єднаних Націй та закликає «деяких членів Ради Безпеки ООН» припинити створювати перешкоди на цьому шляху.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-