В ООН розповіли про зґвалтування ізраїльських жінок бойовиками ХАМАСу

В ООН розповіли про зґвалтування ізраїльських жінок бойовиками ХАМАСу

Доповідь
Укрінформ
Під час нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня зафіксовано випадки сексуального насильства над жінками, також є докази, що бойовики ґвалтують утримуваних у Газі заручників.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це йдеться в доповіді, яку оприлюднила в понеділок спеціальна посланниця генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен.

Згідно з доповіддю, експерти ООН знайшли достатні підстави вважати, що під час нападу ХАМАСу на Ізраїль чинилося сексуальне насильство, у тому числі групові зґвалтування щонайменше в трьох місцях: на території музичного фестивалю Nova, на дорозі 232 і в кібуці Реїм.

«У більшості з цих інцидентів жертв спочатку піддавали зґвалтуванню, а потім вбивали, а щонайменше два інциденти стосуються зґвалтування жіночих трупів», - ідеться в доповіді.

Крім того, як зазначається, знайдено «чіткі й переконливі докази», що заручники, які утримуються в Газі, зазнавали нападів.

Читайте також: Ізраїль скасував перемовини з ХАМАСом про звільнення заручників

Також у доповіді міститься заклик до Ізраїлю надати доступ представникам ООН для проведення ретельного розслідування тверджень про насильство над палестинськими жінками з боку ізраїльських військовослужбовців.

Експерти на чолі з Паттен перебували в Ізраїлі в січні та лютому, збираючи інформацію від жертв та свідків насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-