Байден продовжив надзвичайний стан у США, пов’язаний з агресією РФ проти України

Байден продовжив надзвичайний стан у США, пов’язаний з агресією РФ проти України

Укрінформ
Президент США Джо Байден продовжив на рік дію указу, що запровадив надзвичайний стан у країні через «незвичайну і надзвичайну загрозу» нацбезпеці та зовнішній політиці Америки внаслідок агресії РФ проти України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в понеділок, передає Укрінформ.

«6 березня 2014 року виконавчим указом 13660 президент оголосив надзвичайний стан відповідно до Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження, у відповідь на незвичайну та надзвичайну загрозу нацбезпеці та зовнішній політиці США, що виникли через дії та політику осіб, які підривають демократичні процеси й інститути в Україні; загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності; сприяють незаконному привласненню її активів»,- зазначається в повідомленні.

Відтоді глава Білого дому видав додаткові укази в 2014 та 2018 роках, які розширили масштаби надзвичайного стану та запровадили нові хвилі санкцій проти Російської Федерації. У лютому 2022 року президент США розширив повноваження указів та санкцій проти Росії через визнання нею так званих ДНР і ЛНР.

«Дії та політика, про які йдеться в цих указах, продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів»,- йдеться в документі.

З цієї причини надзвичайний стан, вперше проголошений в березні 2014 року та потім розширений іншими указами, «продовжить бути чинним після 6 березня 2024 року».

Як повідомлялося, укази про надзвичайний стан в США та санкції проти іноземних держав, оголошені американський президентом, діють упродовж одного року. Після цього вони продовжуються окремим розпорядженням глави Білого дому ще на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-