Очільник МЗС Литви прокоментував заяву щодо відсутності загрози війни

Очільник МЗС Литви прокоментував заяву щодо відсутності загрози війни

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на заяву збройних сил країни щодо того, що на сьогодні загрози війни немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Усе гаразд, сьогодні (війни) немає, сьогодні ми спокійні. І за це я вдячний їм, їхній роботі. Але що нам робити з післязавтра? Які є рішення, що лежить на столі? Поки цього не видно, занепокоєння у суспільстві зберігається", – заявив Ландсбергіс.

Тому міністр сказав, що суспільство чекає від Міноборони Литви та литовської армії більш зрозумілих відповідей щодо того, що робиться, щоб підготуватися до таких сценаріїв.

Ландсбергіс наголосив, що найважливіше відповісти на питання, як готуються до загрози, що може чекати країну в майбутньому.

"Звідси підійматися питаннями підвищеної небезпеки, попередження про неї, необхідність дати відповідь. Не лише заспокоїти, не лише сказати, що сьогодні все гаразд, а й мобілізувати суспільство до дій", – сказав урядовець.

Читайте також: Митниця Литви: Авто з російськими номерами до 11 березня мають залишити країну

Раніше збройні сили Литви запевнили, що на сьогодні для країни немає загрози війни.

"Біля кордонів Литви немає ворожих армій та військової техніки й немає намірів її використовувати", - заявили військові.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсбергіс, виступаючи на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що повномасштабна російська агресія проти України сьогодні є найбільш серйозною загрозою глобальному миру та цілісності всієї системи ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-