У Пакистані затвердили нового прем'єра

У Пакистані затвердили нового прем'єра

Укрінформ
Новосформований парламент Пакистану в неділю обрав Шехбаза Шаріфа прем'єр-міністром.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Шехбаз Шаріф, голова Пакистанської мусульманської ліги Наваз (PML-N) та молодший брат колишнього прем'єр-міністра Наваза Шаріфа, був обраний прем'єром вдруге.

"Шехбаз Шаріф оголошений прем'єр-міністром Ісламської Республіки Пакистан", - заявив спікер Національної асамблеї країни Сардар Аяз Садік у залі після голосування.

Шаріф отримав 201 голос у Національній асамблеї, що складається з 336 членів та повертається на посаду, яку обіймав до серпня, коли парламент було розпущено та напередодні виборів було створено тимчасовий уряд.

Сесія Асамблеї відбулася на тлі протестів прихильників колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана, чия партія PTI не була допущена до участі у виборах, але члени якої отримали 93 місця, балотуючись як незалежні кандидати.

Читайте також: У Пакистані заявляють про фальсифікацію виборів

Партії PML-N Шаріфа вдалося сформувати коаліцію з Пакистанською народною партією (PPP) та групою менших партій, які разом дали їм достатньо місць для створення більшості у парламенті з 266 голосами.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого виборча комісія Пакистану оголосила офіційні результати виборів, згідно з якими більшість місць у парламенті отримали незалежні кандидати.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-