У Торонто скасували захід за участі Трюдо й Мелоні через пропалестинський протест

У Торонто скасували захід за участі Трюдо й Мелоні через пропалестинський протест

Укрінформ
Пропалестинський мітинг змусив організаторів скасувати захід у Торонто, в якому мали взяти участь прем’єр-міністри Канади Джастін Трюдо та Італії Джорджа Мелоні.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на офіс прем’єр-міністра Канади пише CBC News.

“Захід у Торонто, на якому прем’єр-міністр Джастін Трюдо мав прийняти свою італійську колегу в суботу ввечері, був скасований через безпекові занепокоєння, адже сотні пропалестинських протестувальників зібралися поблизу локації, де він мав відбутися”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що мітингарі критикували ставлення уряду Канади до війни між Хамасом та Ізраїлем та викрикували, що Трюдо фінансує геноцид у Газі.

За підрахунками поліції, до мітингу долучилося 200-300 протестувальників, але точно їх кількість встановити складно, адже вони зібралися поблизу кількох входів, блокуючи прохід учасникам заходу. “Міністр міжнародного розвитку Ахмед Хусен спробував зайти через головний вхід, але протестувальники заблокували його та переслідували два квартали, коли він у супроводі правоохоронців намагався увійти через більш безпечний прохід”, - стверджує CBC News.

Читайте також: Італія, Канада й Австралія припинили фінансування агентства ООН у Газі

Додамо, що в суботу прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні зустрічалася у Торонто з Трюдо та іншими канадськими посадовцями. За її словами, під час візиту було порушено багато тем, у тому числі “дуже складну кризу на Близькому Сході”.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну Канада запровадила нові санкції проти 10 росіян та 153 російських організацій.

Фото: Christian Paas-Lang/CBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-