Швейцарія підтримала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Швейцарія підтримала 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії

Укрінформ
Швейцарія приєдналася до 13-го пакету санкцій ЄС проти Росії у відповідь на війну проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Федеральної ради Швейцарії.

Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень Швейцарії (EAER), відповідальний за санкції, 29 лютого вирішив запровадити нові обмеження проти Росії.

«Таким чином, Швейцарія приєднується до 13-го пакету санкцій Європейського Союзу, ухваленого у відповідь на військову агресію Росії проти України протягом останніх двох років», – йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Проти РФ діють 17 тисяч санкцій, завдяки яким ворог втратив $400 мільярдів - Шмигаль

Відповідно до прийнятого рішення, Швейцарія включила до санкційних списків ще 106 осіб та 88 організацій, які працюють у військово-промисловому комплексі Росії та є причетними до виробництва ракет, безпілотників, зенітно-ракетних комплексів та іншої військової техніки. На додачу до цього, нові обмеження стосуватимуться російських компаній та осіб, що займаються постачанням до РФ оборонного обладнання з Північної Кореї.

«Санкції також застосовано до суддів і чиновників із окупованих територій України, а також до осіб і організацій, причетних до примусового переміщення українських дітей», – йдеться у документі.

Читайте також: Британські експерти виявили понад 200 компаній, які РФ залучає для обходу санкцій

Швейцарія ввела санкції в галузі торгівлі, аби завадити Росії купувати «чутливі товари» та технології для російської армії.

Окрім цього, країна розширила перелік товарів, заборонених для експорту, зокрема товарів подвійного призначення. Наприклад, відтепер продаж та експорт у Росію компонентів, які використовуються у розробці та виробництві дронів, із території альпійської держави заборонений.

23 лютого Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії, до якого увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-