У Польщі стартували найбільші цьогоріч навчання НАТО Dragon-24

У Польщі стартували найбільші цьогоріч навчання НАТО Dragon-24

Укрінформ
У Польщі розпочалися найбільші у 2024 році в Європі навчання сухопутних військ під назвою Dragon-24, в яких беруть участь понад 20 тисяч військовослужбовців з різних країн НАТО.

Польські навчання Dragon-24 відбуваються в межах військових маневрів НАТО Steadfast Defender-24, які є найбільшими навчаннями Альянсу від завершення Холодної війни, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

Як підкреслюється, навчання Steadfast Defender-24, які тривають з 22 січня по кінець травня, відбуваються на просторі від Атлантики до східного флангу НАТО, включно з Польщею. Сценарій навчань передбачає конфлікт із “супротивником схожим за силою”.

У навчаннях Steadfast Defender-24 беруть участь 90 тисяч осіб, зокрема військові з усіх країн Альянсу та Швеції, а також приблизно 50 військових кораблів, 80 літаків і 1100 бойових машин. Як зазначає Головне командування ЗС Польщі, ці військові маневри є "найбільшою демонстрацією обороноздатності Альянсу та його держав-членів". Водночас додається, що всі навчання "мати оборонний характер і не спрямовані проти будь-якої країни".

Тим часом в навчаннях Dragon-24, крім польських військових підрозділів, беруть участь також військовослужбовці з Іспанії, Великої Британії, Туреччини та Албанії. Загалом в них беруть участь близько 20 тис. осіб: 15 тис. військовослужбовців польської армії та 5 тис. військовослужбовців з окремих країн НАТО, у першу чергу США та Великої Британії. До навчань задіюватиметься 3,5 тис. одиниць військової техніки.

Читайте також: Жителів Польщі попередили про посилений рух військової техніки перед навчаннями НАТО

“Війська перевірять на взаємодію та виконання бойових завдань на землі, у повітрі та на морі. Окрім військових дій у вищезазначених сферах, військові дії також будуть проводитись у кіберпросторі”,- зазначили у Головному командуванні ЗС Польщі.

Як зазначається, навчання Dragon-24 стануть перевіркою здатності Збройних сил Польщі реагувати на потенційну багатовимірну кризу збройного характеру, тим самим сприяючи зміцненню потенціалу стримування та оборони Альянсу.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня розпочалися найбільші за останні десятиліття військові навчання НАТО Steadfast Defender 24 (Непохитний захисник 24), в яких буде залучено близько 90 тисяч осіб.

Фото: Dowództwo Generalne / Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-