КНДР із вересня надіслала Росії понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами - Держдеп

КНДР із вересня надіслала Росії понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами - Держдеп

Укрінформ
Північна Корея від вересня минулого року відправила до Росії понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами або матеріалами, пов’язаними з боєприпасами, для використання у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інформаційному бюлетені Державного департаменту США про осіб та компанії, щодо яких запроваджуються санкції.

«З вересня 2023 року КНДР поставила в Росію понад 10 тисяч контейнерів із боєприпасами або пов’язаними з ними матеріалами… для використання у війні в Україні», - йдеться в повідомленні.

У Держдепі зазначили, що Росія імпортувала з КНДР морські контейнери з військовими вантажами через порт Східний і назвали ще дві компанії, причетні до цих оборудок, зокрема, російську «Східну стивідорну компанію», яка керує контейнерним терміналом у порту Східний на Далекому Сході РФ та військово-морську базу ВМФ РФ «Дунай» поблизу Владивостока.

У повідомленні йдеться, що Сполучені Штати продовжуватимуть викривати поставки зброї між КНДР і Росією та вживати заходів для перешкоджання цим незаконним транзакціям.

Читайте також: Відсутність наслідків для КНДР за передачу ракет РФ могла дати «зелене світло» для Ірану - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України знайшла підтвердження, що Росія вбиває українців балістичними ракетами з КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-