Партія влади Угорщини визначилася з кандидатурою нового президента

Партія влади Угорщини визначилася з кандидатурою нового президента

Укрінформ
У четвер правляча партія Угорщини "Фідес" висунула кандидатуру судді Тамаша Сульока на посаду нового президента країни, прагнучи вгамувати політичну кризу, що призвела до відставки попередньої очільниці держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"У четвер правляча партія Угорщини висунула маловідомого суддю Тамаша Сульока на нового президента країни, намагаючись вгамувати політичну кризу, що призвела до відставки попередньої очільниці держави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відставка Новак ще має бути офіційно затверджена під час голосування у парламенті, але це, ймовірно, станеться 26 лютого, коли законодавчий орган Угорщини знову збереться на засідання.

Читайте також: Орбана переобрали головою правлячої партії Угорщини

Правляча в Угорщині партія "Фідес" висунула кандидатуру Сульока, голови Конституційного суду Угорщини, як заміну Новак.

"Сульок найкраще підходить для того, щоб уособлювати єдність нації", – зазначив лідер парламентської фракції "Фідес" Мате Кочіш.

67-річний Сульок був призначений головою Конституційного суду Угорщини парламентом, очолюваним "Фідес", у 2016 році. До того, як стати членом Конституційного суду, він також працював почесним консулом Австрії з 2000 по 2014 рік.

Читайте також: Угорщина може ратифікувати заявку Швеції до НАТО на початку весняної сесії - Орбан

"Я ніколи в житті не цікавився політикою", – сказав Сульок місцевим ЗМІ у 2021 році.

Як повідомлялося, президентка Угорщини Каталіна Новак подала у відставку після того, як стало відомо, що вона помилувала засудженого за сексуальне насильство над дітьми. Новак була обрана президентом Угорщини під час голосування у парламенті 10 травня 2022 року.

Фото: MTI/Illyés Tibor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-