Парламент Албанії схвалив угоду з Італією про розміщення мігрантів

Парламент Албанії схвалив угоду з Італією про розміщення мігрантів

Укрінформ
Парламент Албанії попри протести опозиційних депутатів і правозахисних груп схвалив нову угоду про розміщення в країні тисяч мігрантів, як прибувають в Італію морем, на час розгляду їхніх заяв про надання притулку.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ.

Парламент, у якому домінує ліва Соціалістична партія прем'єр-міністра Албанії Еді Рами, проголосував 77 голосами за схвалення угоди, в той час як консервативні опозиційні депутати намагалися зірвати голосування свистом.

Президент також має видати указ як останній крок затвердження угоди.

Угодою передбачається, що два центри для мігрантів будуть створені в Албанії впродовж п'яти років і будуть повністю управлятися Італією, в той час як вона розглядатиме прохання мігрантів про надання притулку. Прем'єр-міністр Італії Джорджіа Мелоні заявила, що очікує, що центри почнуть функціонувати навесні 2024 року.

Італія залишатиметься юридично відповідальною за мігрантів протягом усього процесу і прийматиме їх, якщо їм буде надано міжнародний захист, або організовуватиме їх депортацію з Албанії, якщо їм буде відмовлено.

Читайте також: У ЄС ліквідували масштабну мережу незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш

Рама сказав, що Албанія стоїть поруч з Мелоні на знак вдячності від імені албанців, які знайшли притулок в Італії і "втекли з пекла і отримали краще життя" після падіння комунізму в Албанії в 1990-х роках.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Конституційний суд Албанії заблокував ратифікацію парламентом угоди з італійським урядом про розміщення в балканській країні мігрантів.

У січня цього року нижня палата парламенту Італії схвалила нову урядову угоду з Албанією щодо розміщення мігрантів.

Фото: Х/@SOSMedItalia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-