Глава МЗС Японії на зустрічі G20 у Бразилії засудила російське вторгнення в Україну

Глава МЗС Японії на зустрічі G20 у Бразилії засудила російське вторгнення в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн «Групи двадцяти» (G20), що проходить у Ріо-де-Жанейро, рішуче засудила вторгнення Росії в Україну та закликала якнайшвидше встановити міцний мир.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Зазначається, що серед учасників зібрання є й російський міністр Сергій Лавров.

Камікава сказала, що триваюча агресія Москви проти України є обурливим порушення міжнародного законодавства, що підриває основу співпраці G20 і створює серйозний виклик для верховенства права.

Вона додала, що односторонні спроби силою змінити статус-кво є неприйнятними й не можуть залишатися без реакції.

Головна дипломатка Японії також засудила терористичні напади ісламського угруповання ХАМАС та інших бойовиків і висловила глибоку стурбованість військовими операціями Ізраїлю в місті Рафах на півдні сектора Гази, де, на її думку, необхідно негайно встановити гуманітарне припинення вогню.

Читайте також: Японія надала Україні грант у $100 мільйонів за Програмою екстреного відновлення

Камікава повідомила, що уряд Японії розглядає можливість надання палестинцям додаткової гуманітарної допомоги на 32 мільйони доларів.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії дозволив видачу багаторазових віз із терміном дії 5 років та періодом перебування в країні до 90 днів для кожного візиту українським бізнесменам і родичам біженців від війни в Україні.

Фото: NHK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-