Індійська поліція застосувала сльозогінний газ проти фермерів, які йшли до Делі

Індійська поліція застосувала сльозогінний газ проти фермерів, які йшли до Делі

Укрінформ
В Індії поліція застосувала сльозогінний газ проти тисяч фермерів, які намагалися дістатися столиці країни Нью-Делі з кранами та екскаваторами після того, як їм не вдалося досягти угоди з урядом щодо цін на врожай.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

З минулого тижня влада тримає фермерів на відстані, споруджуючи барикади на шосе поблизу села Шамбху, приблизно за 200 кілометрів від столиці країни Делі.

Демонстранти призупинили свій протест минулого тижня на тлі переговорів між міністрами уряду та лідерами профспілок.

Однак декілька раундів переговорів не привели до успіху.

Раніше цього тижня групи фермерів відхилили пропозицію уряду про п’ятирічні контракти та гарантовану підтримку цін на такі продукти, як кукурудза, бавовна та бобові.

У середу працівники поліції в спорядженні для боротьби з масовими заворушеннями вишикувалися з обох боків шосе на кордоні штатів Пенджаб та Хар'яна.

На акцію зібралися близько 10 000 людей.

Міністр сільського господарства Індії Арджун Мунда закликав фермерів зберігати мир та покладатися на переговори з урядом для вирішення їхніх скарг.

"Через розмову обов'язково буде знайдено рішення", - сказав він.

Профспілки фермерів вимагають від влади закону про встановлення мінімальної ціни на всі сільськогосподарські культури, розширюючи урядову схему, яка вже існує для таких основних продуктів, як рис та пшениця.

Читайте також: В Індії через протести фермерів поліція блокує дороги, щоб зупинити марш на Нью-Делі

Вони також вимагали інших поступок, включаючи списання боргів та загальні пенсії для фермерів віком від 60 років.

Протести відбуваються в той час, коли Індія готується до загальних виборів у травні. Фермери становлять впливовий виборчий блок та особливо важливі для правлячої партії Бхаратія Джаната прем’єр-міністра Нарендри Моді.

Як повідомляв Укрінформ, іспанські фермери у вівторок заблокували рух на деяких головних автомагістралях країни. Вони приєднались до акцій колег в інших європейських країнах, які протестують проти високих витрат, бюрократії та конкуренції з боку країн, що не входять до ЄС.

Фото: Hindustan Times/IMAGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-