США намагаються надати консульську допомогу затриманій у Росії громадянці - Держдеп

США намагаються надати консульську допомогу затриманій у Росії громадянці - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент США офіційно підтвердив інформацію про затримання в Росії особи з подвійним - американським і російським - громадянством та запевнив, що докладає зусиль для надання їй консульської допомоги.

Про це заявив у вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо останнього затримання, ми обізнані в цій справі. Ми шукаємо можливості забезпечити консульську допомогу, яку ми ще не надали», - зазначив представник Держдепу.

Він не уточнив деталей щодо затриманої особи, пославшись на правила конфіденційності. Водночас Міллер підкреслив, що коли йдеться про затримання в Росії осіб із подвійним громадянством, російська сторона вважає їх передусім своїми громадянами. Через це забезпечення будь-якої консульської допомоги таким людям завжди блокується російською владою.

Читайте також: У РФ жителя Омська засудили до 16 років ув'язнення за «держзраду і диверсію на залізниці»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок суд в Єкатеринбурзі заарештував мешканку Лос-Анджелеса за підозрою у державній зраді. Заарештованій 33 роки, вона має подвійне громадянство Росії та США. За даними спецслужби, з лютого 2022 року підозрювана збирала гроші «на користь української організації», які йшли на потреби ЗСУ. Зокрема, їх витрачали на «предмети тактичної медицини, екіпірування, засоби ураження та боєприпаси». Також ФСБ заявляє, що в США заарештована неодноразово брала участь у публічних акціях на підтримку України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-