Росія розробляє кампанію з дестабілізації європейських країн

Росія розробляє кампанію з дестабілізації європейських країн

Дослідження
Укрінформ
Російський режим нині готується до кампанії з дестабілізації європейських країн, використовуючи свої спецслужби.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті впливового британського аналітичного центру Королівський інститут об'єднаних збройних сил (RUSI).

Головний висновок звіту полягає в тому, що російські спецслужби активно прагнуть розширити свій потенціал у кількох сферах, які становлять стратегічну загрозу для країн-членів НАТО.

​По-перше, російське ГРУ змінює процеси вербування і навчання військ спеціального призначення, а також перебудовує агентурну мережу підтримки, щоб мати можливість проникати в європейські країни.

По-друге, ГРУ взяло на себе функції групи «Вагнера» та агресивно домагається розширення свого партнерства в Африці з явним наміром витіснити партнерство континенту із Заходом.

Читайте також: Агресивна позиція Росії посилюється: що може зробити Європа?

По-третє, лідера Чечні Рамзана Кадирова використовують для створення широкої мережі впливу серед мусульманського населення в Європі та на Близькому Сході з метою сприяння підриву інтересів Заходу.

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія має вплив у будь-якій країні Європи. Наявність російського сліду в тих чи інших державах або процесах – це питання тільки часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-