Австрія придбає для армії 225 бронемашин за €1,8 мільярда

Австрія придбає для армії 225 бронемашин за €1,8 мільярда

Укрінформ
Міністерство оборони Австрії уклало контракт вартістю 1,8 млрд євро на закупівлю 225 бронемашин Pandur Evolution для збройних сил.

Церемонія підписання контракту між міноборони Австрії та компанією General Dynamics European Land Systems відбулася на віденському заводі "Зіммерінг", де виробляється ця бойова машина, передає кореспондент Укрінформу.

"Придбання додаткових 225 Pandur Evolution в різних варіантах є найбільшою закупівлею за останні 20 років для Сухопутних військ Збройних сил Австрії. Внеском у 1,8 млрд євро ми інвестуємо не лише в безпеку Австрії, а й в Австрію як місце для ведення бізнесу. Таким чином ми забезпечуємо і створюємо робочі місця на понад 220 підприємствах", - заявила міністр оборони Австрії Клаудія Таннер.

Присутній на церемонії федеральний канцлер Карл Негаммер підтримав цю думку. "Ми інвестуємо в національну оборону і, таким чином, у безпеку нашої країни. Демократія, орієнтована на оборону, вимагає надійних збройних сил, що відповідають нашому нейтральному статусу", - зазначив глава уряду.

За даними оборонного відомства Австрії, парк бронемашин Pandur буде розширено до 12 різних варіантів. Крім бронемашин для перевезення особового складу та виконання медичних, командних і протитанкових функцій контракт передбачає поставку ЗС Австрії восьми додаткових варіантів машин. Зокрема, сімейство Pandur Evolution буде доповнено 120-міліметровою мінометною бойовою системою, мобільними засобами протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Австралія внесла понад $32 мільйони оборонної допомоги у Міжнародний фонд для України

Закупівля відбувається у межах "Плану розвитку 2032+", який передбачає комплексну модернізацію австрійських збройних сил. Планується, що нові бронемашини надійдуть на озброєння 3-ї єгерської бригади.

Pandur Evolution забезпечує захист солдатів від осколків, піхотного вогню та мін, а також має хорошу мобільність та високу швидкість. На озброєнні австрійських збройних сил зараз перебуває трохи більше як 100 бойових машин Pandur.

Як повідомляв Укрінформ, через війну РФ проти України Австрія, яка має зафіксований в конституції нейтральний статус, прийняла рішення про збільшення витрат на оборонний сектор. Зокрема, протягом наступних чотирьох років країна інвестує у розбудову своїх військових спроможностей 18 мільярдів євро.

Фото з сайту bundesheer.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-