Урядові установи Бельгії отримали конверти з токсичним порошком

Урядові установи Бельгії отримали конверти з токсичним порошком

Укрінформ
Бельгійські правоохоронці виявили у декількох урядових установах у Брюсселі, зокрема в Міністерстві юстиції, конверти з токсичною речовиною – бруцином.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє VRT.

«Поліцейські служби були попереджені після того, як конверти з порошком виявили в різних установах», – заявила Ясміна Вановерсхельде з прокуратури Брюсселя.

За її словами, білий порошок, знайдений у конвертах, містить бруцин. «Ця речовина є небезпечною, якщо її проковтнути. Контакт зі шкірою не становить небезпеки. Люди, які контактували з токсичною речовиною, наразі здорові», - розповіла представниця прокуратури.

Зазначається, що конверти були знайдені в офісі глави Мін’юсту, Палаці правосуддя та в одному з офісів Держбезпеки Бельгії.

Читайте також: В офіс віцеканцлера Німеччини надіслали пакет із підозрілим порошком

«Наразі триває розслідування, щоб з'ясувати, хто відправив ці листи і з якими мотивами. Вже можна сказати, що перші результати показали: ці факти не мають нічого спільного з нападами, які сталися в останні дні в Брюсселі», - поінформували у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні минулого року до посольства Фінляндії у Москві надіслали конверти, в яких знайшли невідомий білий порошок.

Фото ілюстративне: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-