Албанія звинуватила проіранських хакерів у атаці на Інститут статистики

Албанія звинуватила проіранських хакерів у атаці на Інститут статистики

Укрінформ
Органи кібербезпеки Албанії заявили, що Інститут статистики в країні на початку лютого атакувала група хакерів, спонсорована урядом Ірану.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Як зазначається, 1 лютого Інститут статистики повідомив, що став об’єктом «складної кібератаки», внаслідок якої постраждали деякі системи.

Національне управління з електронної сертифікації та кібербезпеки в атаці звинуватило Homeland Justice - «зловмисну групу, спонсоровану іранським урядом».

Федеральне бюро розслідувань США та Агентство кібербезпеки та безпеки інфраструктури визначили Homeland Justice як «іранських державних кіберакторів».

Як повідомлялося, наприкінці грудня минулого року парламент Албанії зазнав кібератаки – хакери намагалися отримати доступ до його даних і знищити їх. За даними місцевих ЗМІ, оператор послуг мобільного зв’язку та авіакомпанія також зазнали кібератак у понеділок з боку іранських хакерів, які називають себе Homeland Justice.

Читайте також: Російські хакери намагалися увійти в е-системи литовської армії

У липні 2022 року Албанія зазнала кібератаки, в якій уряд і міжнародні технологічні компанії звинуватили Міністерство закордонних справ Ірану. Вважається, що це була помста за те, що Албанія надала притулок членам іранської опозиційної групи «Народні моджахеди Ірану».

Через два місяці албанський уряд розірвав дипломатичні відносини з Іраном.

МЗС Ірану заперечило, що Тегеран стоїть за атакою на албанські урядові сайти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-