Байден проводитиме виборчу кампанію у TikTok попри чинну заборону

Байден проводитиме виборчу кампанію у TikTok попри чинну заборону

Укрінформ
Президент США Джо Байден використовуватиме соцмережу TikTok для своєї виборчої кампанії, попри те, що він сам висловлював занепокоєння щодо національної безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Виборча кампанія президента Джо Байдена 2024 року використовуватиме TikTok попри те, що він сам висловлював занепокоєння щодо національної безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях", - йдеться у повідомленні.

За словами помічників, Байден особисто не приєднається до соцмережі, як і інші члени його адміністрації, адже акаунт BidenHQ буде повністю вести команда виборчої кампанії, яка намагатиметься достукатись зокрема до молодих виборців.

Читайте також: У кіберполіції розповіли, чи безпечно користуватися Telegram і TikTok

У першому повідомленні президента США у мережі TikTok показали, як американського лідера питають про Супербоул – фінальну гру сезону у професійному американському футболі.

Раніше, федеральна комісія зі зв’язку США попереджала, що власник TikTok компанія ByteDance може надавати уряду Китаю дані користувачів, такі як історія вебпереглядів, місцезнаходження та біометричні дані.

У 2022 році Джо Байден заборонив використання TikTok майже 4 мільйонам співробітників федерального уряду на пристроях, що належать відомствам, з обмеженими винятками для представників правоохоронних органів, національної безпеки тощо.

Представники виборчої кампанії Байдена заявили, що вони вживають передові заходи безпеки та впроваджують протоколи безпеки, але не конкретизували ці заходи.

Читайте також: TikTok виявив понад 12 тисяч акаунтів, які поширювали російські фейки

Як повідомляв Укрінформ, регуляторний орган Великої Британії оштрафував соцмережу TikTok на майже 16 мільйонів доларів за неправомірне використання персональних даних дітей.

А у Франції батьки 15-річної Марі, яка наклала на себе руки у 2021 році в Кассі, звинувачують китайську соціальну мережу ТікТок у смерті своєї доньки. Це перша подібна справа у Франції.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-