Прем'єр Румунії впевнений, що РФ не нападе на його країну

Прем'єр Румунії впевнений, що РФ не нападе на його країну

Укрінформ
РФ не робила жодних навмисних атак на Румунію та не робитиме цього в майбутньому, вважає прем'єр-міністр країни Марчел Чолаку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Така заява глави румунського уряду пролунала після того, як мешканці прикордонного з Україною румунського міста Тулча отримали попередження про можливі літальні об'єкти.

"Росія не здійснювала жодних навмисних нападів на Румунію та не робитиме цього в майбутньому", - заявив у суботу прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку.

"Російська Федерація не ініціювала жодної навмисної агресії проти Румунії, і я з упевненістю стверджую, що цього не буде, оскільки для цього немає причин", — сказав Чолаку, підкресливши важливість розповсюдження попереджень, щоб громадяни були в курсі подій.

За його словами, це форма поваги, яку держава має виявляти до свого населення, забезпечуючи його інформування, попри будь-які незручності, які це може спричинити.

Читайте також: Захід має готуватися до війни з Росією - голова Військового комітету НАТО

Міністерство оборони Румунії підтвердило, що система радіолокаційного спостереження румунської армії не зафіксувала "жодних несанкціонованих вторгнень" у повітряний простір країни та що не було повідомлень про випадкові падіння уламків безпілотників.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку відкинув заяви очільника Генштабу Влада Георгіци щодо підготовки до можливого конфлікту з РФ.

Раніше очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце заявив, що якщо РФ виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова. Він додав, що «не можна втрачати жодної секунди», і що Румунія має вжити заходів та бути готовою до можливої війни з РФ.

Фото: Shutterstock/Dan Morar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-