США знову вдарили по безпілотних катерах та протикорабельних ракетах хуситів в Ємені

США знову вдарили по безпілотних катерах та протикорабельних ракетах хуситів в Ємені

Укрінформ
Американські війська завдали ударів по безпілотних надводних катерах і протикорабельних крилатих ракетах, які хусити підготували для запуску по кораблям у Червоному морі.

Про це у соцмережі Х повідомили Сили Центрального командування США (CENTCOM), передає Укрінформ. 

«10 лютого між 16:00 і 17:00 (за єменським часом) сили Центрального командування США успішно завдали ударів з метою самооборони по двох безпілотних надводних кораблях (USV) і трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах (ASCM) на північ від Аль-Худайди, Ємен, які були готові до запуску проти кораблів в Червоному морі», .

CENTCOM виявив ці USV в підконтрольних хуситам районах Ємену і визначив, що вони становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США і торгових суден в регіоні.

Читайте також: Британське судно зазнало нападу хуситів у Червоному морі

«Ці дії захистять свободу судноплавства і зроблять міжнародні води безпечнішими і надійнішими для кораблів ВМС США і торгових суден», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, після початку атак єменських хуситів на судна у Червоному морі дохід Суецького каналу впав майже вдвічі в січні, бо великі судноплавні компанії стали уникати цього водного шляху.

Фото: The Wall Street Journal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-