У Фінляндії обирають президента - проходить другий тур

У Фінляндії обирають президента - проходить другий тур

Укрінформ
У Фінляндії у неділю, 11 лютого, проходить другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці будуть відкритими з 09:00 до 22:00 за місцевим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

На пост президента Фінляндії претендують кандидат від Коаліційної партії Александер Стубб та підтримуваний «Зеленими» кандидат від об’єднання виборців Пекка Хаавісто, які пройшли до другого туру виборів.

За оцінками експертів, явка виборців може сягнути 75%, що близько до рівня президентських виборів у Фінляндії 2006 року, коли у голосуванні другого туру взяли участь понад 77% виборців.

Результати виборів, найімовірніше, будуть відомими у неділю до десятої години вечора, йдеться у матеріалі.

Як пише Bloomberg, останні опитування показують, що Стубба підтримують близько 54% виборців, що менше за 59% у першому турі. Водночас 46% опитуваних готові віддати голос за Хаавісто.

Читайте також: Зеленський подякував президенту Фінляндії за новий пакет допомоги

Два політики змагаються за шестирічний термін перебування на посаді президента Фінляндії. Новообраний глава держави приступить до своїх обов'язків 1 березня 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Фінляндії в неділю, 28 січня, відбулися президентські вибори. На посаду глави держави претендували дев'ятеро кандидатів.

У другий тур вийшли колишній прем’єр-міністр і кандидат від «Коаліційної партії» Александер Стубб (27,2% голосів) та ексглава МЗС Пекка Хаавісто (25,8% голосів).

Фото з сайту reflector.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-