Токіо накрив аномальний снігопад - дороги заблоковані

Токіо накрив аномальний снігопад - дороги заблоковані

Фото, відео
Укрінформ
Унаслідок потужного снігопаду, що накрив у понеділок Токіо та прилеглі до нього регіони, в столиці Японії частково заблоковано проїзд автодорогами, сталися перебої в роботі громадського транспорту.

Про це повідомляє NHK, передає Укрінформ.

Увечері в понеділок Метеорологічне агентство Японії вперше за більш як рік оголосило попередження про сильний сніг для всіх 23 районів Токіо, після того, як у центральній частині японської столиці зафіксували більше 2 сантиметрів снігу.

У прилеглих до Токіо містах східної частини головного японського острова - Хонсю - наприкінці дня товщина снігу становила від 3 до 62 сантиметрів.

Пік снігопаду очікується пізно ввечері в понеділок, але синоптики попереджають про ускладнення погодних умов наступного дня.

За їхніми прогнозами, крім сильного снігу, який ітиме всю ніч, на ранок вівторка очікується зниження температури, внаслідок чого снігова маса може перетворитись на крижані глиби, а прохід і проїзд вулицями міста буде ускладнений через ожеледь.

Читайте також: У Каліфорнії через негоду знеструмлені майже мільйон будинків

Метеорологи застерігають, що до кінця завтрашнього дня у Токіо може випасти до 8 сантиметрів снігу.

Через аномально складні погодні умови влада столиці та решти постраждалих від негоди регіонів закликала жителів бути уважними й обережними, остерігатись падіння налиплого снігу з ліній електропередач і дерев, обвалення дахів неукріплених будівель, а також перевіряти роботу громадського транспорту.

Токіо накрив аномальний снігопад - дороги заблоковані / Фото: Kyodo, The Japan News

Людям рекомендують залишатися вдома й уникати виходити на вулицю без крайньої потреби, а водіям пропонують утриматися від керування транспортними засобами, особливо тими, які не обладнані зимовою гумою.

Як повідомляв Укрінформ, шторм «Інгунн» охопив Норвегію, знеструмивши тисячі будинків, а метеорологічний інститут оголосив у країні червоне попередження, найвищий рівень небезпеки для арктичного регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-