Штати і Британія завдали нових ударів по десятках цілей у Ємені

Штати і Британія завдали нових ударів по десятках цілей у Ємені

Укрінформ
Сполучені Штати й Велика Британія за підтримки ще кількох країн завдали в суботу нових ударів по військових об'єктах хуситів у Ємені – загалом по 36 цілях у 13 різних місцях.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на спільну заяву США, Британії, Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів і Нової Зеландії.

Цей удар був спрямований на об'єкти, пов'язані з підземними складами зброї, ракетними системами, пусковими установками, ППО та радіолокаційними станціями.

«Нашою метою залишається деескалація напруженості й відновлення стабільності в Червоному морі… Наше попередження керівництву хуситів: ми без вагань продовжимо захищати життя і вільний потік торгівлі на одному з найважливіших водних шляхів у світі», – ідеться в заяві.

Читайте також: США атакували десять безпілотників хуситів у Ємені

Раніше США і Велика Британія кілька разів атакували бази єменських бойовиків: 11 січня уразили три десятки об'єктів, менш як через два тижні – ще вісім. Кілька разів союзники збивали безпілотники хуситів, націлені на кораблі в Червоному морі, а також ракети безпосередньо перед пуском.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю США завдали ударів по чотирьох військових об'єктах у Сирії та трьох в Іраку, вразивши понад 85 цілей, у тому числі центри командування й управління та склади зброї.

Фото: US CENTRAL COMMAND

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-